عوارض کشیدن زودهنگام دندانهای شیری کودکان
کشیدن زودهنگام دندانهای شیری کودکان، میتواند عوارضی برای سلامت دهان و دندان آنها در پی داشته باشد. به همین دلیل، دندانپزشکان توصیه میکنند حداقل تا سن 6 سالگی از کشیدن دندانهای شیری کودک خودداری کنید.
از عوارض احتمالی کشیدن زودهنگام دندانهای شیری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. اختلال در روند رویش دندانهای دائمی: دندانهای شیری نقش مهمی در هدایت دندانهای دائمی به سمت جای درست خود دارند. زودتر از موعد کشیدن آنها ممکن است منجر به جابجایی یا انحراف دندانهای دائمی شود.
2. ایجاد فاصله در دندانها: کشیده شدن زودهنگام دندانهای شیری باعث ایجاد فضای خالی در فک میشود که احتمال جابجایی دندانهای مجاور و ایجاد فاصله بین آنها را افزایش میدهد.
3. اختلال در گفتار کودک: دندانها نقش مهمی در تکامل گفتار کودک دارند. کشیدن زودهنگام دندانهای شیری میتواند منجر به اختلال در گفتار کودک شود.
4. مشکلات جویدن و بلع غذا: وجود دندانهای شیری برای جویدن و بلع مناسب غذا ضروری است. در صورت کشیده شدن زودهنگام این دندانها، کودک ممکن است در جویدن و بلع غذا با مشکل مواجه شود.
5. آسیب به دندانهای دائمی: دندانهای شیری نقش محافظتی برای دندانهای دائمی در حال رویش دارند. زودتر کشیدن آنها موجب آسیبپذیری بیشتر دندانهای دائمی میشود.
6. مشکلات هماهنگی فکین: دندانها نقش مهمی در رشد و هماهنگی فکین دارند. زودتر از موعد کشیدن دندانهای شیری میتواند روند رشد فک و صورت را مختل کند.
7. لقی لثه: کشیدن زودهنگام دندان باعث کاهش ارتفاع لثه و در نتیجه لقی لثه میشود.
بنابراین بهتر است دندانهای شیری کودک را تا زمانی که ریشه آنها کاملاً جذب نشده، نکشید تا از بروز عوارض ذکر شده پیشگیری شود. البته گاهی لزوم درمانی کشیدن زودهنگام برخی دندانها وجود دارد که در این صورت باید با نظر متخصص اطفال انجام شود. بهتر است برای کشیدن دندانهای شیری کودکتان، همیشه با دندانپزشک وی مشورت کنید.